Narda de Jonge

Narda de Jonge

Functie:
Oplossingsgerichte trainer en coach
E-mail:
info@ovidio.nl

Wie is Narda de Jonge?

Drs. Narda de Jonge is orthopedagoog-generalist, gezins- en relatietherapeut en geregistreerd supervisor bij de NVO. Narda is sinds 2014 oplossingsgerichte trainer en coach bij Ovidio. Daarnaast is zij werkzaamheden als docent en supervisor bij de postmaster opleiding voor Orthopedagoog-Generalist in Amsterdam. Momenteel is zij, naast haar werkzaamheden als trainer, docent en supervisor, als orthopedagoog verbonden aan een vmbo-school in de Pijp in Amsterdam.

Narda heeft jarenlang als orthopedagoog in de jeugdzorg gewerkt, zowel in residentiële settingen als in ambulante vormen, met pubers en adolescenten, jongeren die met justitie in aanraking kwamen en ook met jonge kinderen en hun gezinnen.

Narda heeft het altijd belangrijk gevonden om samen te werken met het gezin en netwerk om kinderen en jongeren heen, samen zoekend naar de best passende manieren van begeleiding en ondersteuning.

Het werken met gezinnen met een niet van oorsprong Nederlandse achtergrond, heeft altijd haar bijzondere belangstelling: zij heeft in de loop der jaren specifieke ervaring en expertise opgedaan in het zorgvuldig aansluiten bij en samenwerken met deze jongeren en hun gezinnen.

Ook haar jarenlange ervaring in alle verschillende vormen van pleegzorg heeft in belangrijke mate bijgedragen aan haar aandacht voor het aansluiten op de visie, de veerkracht en de draagkracht die bij de ander aanwezig is. Het gaat daarbij niet alleen om de visie, veerkracht en draagkracht van de jeugdigen zelf, maar zeker ook die van het persoonlijke en professionele netwerk van de jeugdigen. De noodzaak van zorgvuldig aansluiten, luisteren, samen kijken naar gedrag en zoeken naar de betekenis daarvan voor het handelen, het werken in processen zonder ‘de’ oplossingen aan te dragen, hebben haar gevormd in haar werken en denken.

Naast het werk in de praktijk heeft Narda zich toegelegd op onderwijs en training, onder meer aan de Vrije Universiteit en aan het post-masteronderwijs voor orthopedagogen generalist. Ook met studenten stelt zij de gezamenlijke zoektocht naar oplossingsrichtingen centraal.

Zij heeft het altijd fijn gevonden om in haar ontwikkeling als trainer, docent, orthopedagoog-generalist en supervisor, in de praktijk, samen met de jeugdigen en hun netwerk te blijven werken.

Contact