Joyce Aalberts

Joyce Aalberts

Speciality:
Oplossingsgerichte trainer en coach
Email:
info@ovidio.nl

Wie is Joyce Aalberts?

Drs. Joyce Aalberts is orthopedagoog-generalist, gezondheidszorgpsycholoog en geregistreerd supervisor bij de NVO. Joyce maakt sinds 2013 deel uit van de staf van Ovidio, als trainer, en vooral als inspirator bij de doorontwikkeling van onze visie en de vertaalslag daarvan in trainingen en onderwijs.

Zij is hoofdopleider, docent en supervisor bij de postmaster opleiding voor Orthopedagoog-Generalist in Amsterdam. Momenteel is zij tevens als orthopedagoog/ regiebehandelaar en supervisor werkzaam bij Family Supporters.

Joyce kijkt terug op een 40-jarige carrière als docent Orthopedagogiek bij de Vrije Universiteit. Haar niet aflatende ambitie is van meet af aan geweest om een duidelijke bijdrage te leveren aan het expliciteren van de eigenheid van de orthopedagogiek. Voor haar stond en staat de borging van de professionele kwaliteit van de orthopedagoog voorop. Dat draagt zij ook al jaren uit als lid van veel commissies van de NVO. Daarnaast heeft zij een brede bestuurlijke ervaring; opgedaan als lid van het faculteitsbureau van de VU, zeven jaar portefeuille onderwijs, als lid van de stuurgroep VoorUit (een project waarin studenten vrijwilligerswerk doen in de wijk ter bevordering van integratie), als lid van de stuurgroep onderwijskwaliteit, als bestuurslid van het Landelijk Netwerk Universitaire Pabo’s en als lid van de Raad van Toezicht van een instelling gehandicaptenzorg.

Van jongs af aan ligt Joyce’s affiniteit bij het helpen in het leven van alledag. Joyce heeft dat gedaan als student, groepsleidster, ambulant hulpverlener, docent in de (postmaster) opleiding Orthopedagogiek en als supervisor. Oog voor het belang van het kind in de context van het dagelijks leven van gezin en school staan daarbij centraal. Bij die hulpverlening gaat het niet alleen om het kind, maar om alle betrokkenen. Het draait om oog voor het hele netwerk en de diversiteit van mensen en wensen. Joyce werkt vanuit een positieve grondhouding en sluit vooral aan bij behoeften en veranderwensen van de cliënten. Het verhaal van de cliënt en diens dagelijks bestaan en behoeften vormen het uitgangspunt.

Contact